POSEBNA PONUDA AMORTIZERI

Peugeot Akcija Amortizeri

POSEBNA PONUDA AMORTIZERI

Uloga Amortizera je da drže kotače u dodiru s tlom bez obzira na stanje ceste, da kontroliraju oscilacije kape amortizera bez ometanja normalnog odnosa opruga, da apsorbiraju odskakivanje i stabiliziraju svaki kotač, da se izbjegnu vibracije u kabini i smanji gubitak prianjanja između guma i ceste.

 

Ispravni amortizeri povećavaju Vašu sigurnost. Već nakon prijeđenih 20 000 km, amortizeri su bili korišteni najmanje milijun puta! Potrošnja amortizera je progresivna.

Nesvjesno prilagođavate svoju vožnju tom oštećenju. Zauzvrat to neotkriveno oštećenje ima štetne posljedice na Vašu udobnost, a najviše na Vašu sigurnost.

Istrošeni amortizeri rezultiraju:

  • lošijom upravljivošću,
  • slabim prianjanjem u zavojima,
  • povećavaju rizik od aquaplaninga i do 15%
  • dovode do opasnog povećanja zaustavnog puta: 2,60 m pri brzini od 50 km/h(što odgovara širini pješačkog prijelaza) i do 6 m po kišnom vremenu (čak i za vozila koja imaju ABS).

 

Samo 50% oštećeni amortizeri dovode do preuranjene istrošenosti većine dijelova, a posebice pneumatika čija se istrošenost povećava za 25 %.

 

Znakovi istrošenosti amortizera su: neprirodna tendencija vozila da zanosi u uskim zavojima, “plesanje vozila” u širokim zavojima, tupi udarci kod prelaska preko ležećih policajaca, poskakivanje kotača koje uzrokuje gubitak prianjanja na podlogu, curenje ulja na amortizer, prekomjerna potrošnja pneumatika.

 

Kao odgovoran proizvođač Peugeot preporučuje provjeru amortizera nakon svakih prijeđenih 20 000 km, a posebno ukoliko Vaše vozilo ima više od 80.000 km.