Inteligentan i inovativan, novi 508 donosi brojnu opremu koja podiže nivo sigurnosti tijekom vožnje.

/image/94/1/la_securite_de_la_nouvelle_peugeot_5081.32941.jpg

KAMERA ZA VOŽNJU UNAZAD

Kamera za vožnju unazadi automatski se aktivira prilikom vožnje unazad. Ona omogućava vozaču da manevar vrši lakše i uz veću sigurnost.

/image/94/3/peugeot_508sw_2014_050_fr.32943.jpg

POMOĆ PRI PARKIRANJU I PROVJERA MRTVOG KUTA

Prednji i stražnji senzori za pomoć pri parkiranju nude zvučni i vizualni signal o udaljenosti vozila od prepreka.

HEAD-UP DISPLEJ U BOJI

Head-up displej u boji nudi najbitnije informacije o vožnji jednostavno i jasno prikazane u vidokrugu vozača bez spuštanja pogleda s ceste.

DODATNA SVJETLA

Kada se vozilo kreće sa upaljenim svjetlima, brzinom manjom od 40 km/h, prednja svjetla za maglu automatski se pale unutrašnje strane zavoja, time dodatno osvjetljavajući cestu.

ELEKTRIČNA PARKIRNA KOČNICA

Električna parkirna kočnica ujedinjuje dvije funkcije: automatski se uključuje prilikom gašenja motora, te se automatski otpušta prilikom kretanja vozila. Hill Assist funkcija kratko zadržava kočnice, do 2 sekunde, kako bi se olakšalo kretanje na uzbrdici.

ESP

Zahvaljujući ESP sustavu, novi 508 ujedinjuje dinamično ponašanje na cesti s visokom sigurnošću.
Sustav ujedinjuje ABS sustav protiv blokiranja kotača prilikom kočenja, ASR sustav protiv proklizavanja, elektroničku raspodjelu kočione sile, EBA podršku prilikom naglog kočenja i inteligentnu kontrolu protiv proklizavanja koja optimizira prijanjanje vozila na cesti u iznimno zahtjevnim uvjetima.

ZRAČNI JASTUCI

/image/94/2/la_securite_de_la_nouvelle_peugeot_5084.32942.jpg

U slučaju udesa Novi 508 opremljen je sa 6 zračnih jastuka za veću sigurnost: 2 prednja zračna jastuka, 2 bočna jastuka sprijeda i 2 zračne zavjese sprijeda i straga.