Novi Peugeot 208 oduševljava svojim dizajnom, fascinira svojim performansama i ulijeva povjerenje svojim visokim stupnjem sigurnosti.

ACTIVE CITY BRAKE

Ova tehnologija automatskog kočenja u gradskoj vožnji koristi laserski senzor kako bi detektirala prepreku ispred vozila koja predstavlja potencijalnu opasnost od sudara. Aktivna na brzinama manjim od 30 km/h, Active City Brake može automatski aktivirati maksimalno kočenje kako bi izbjegao sudar ili umanjio njegove posljedice smanjenjem brzine udara.

KAROSERIJA

Novi PEUGEOT 208 konstruiran je oko ultra lagane karoserije koja je dizajnirana kako bi maksimalno zaštitila putnike u vozilu. O tome svjedoči i 5 zvjezdica na NCAP testu.

ZRAČNI JASTUCI

/image/70/1/peugeot_208_5p_1502tech_e.32701.jpg

Novi 208 nudi potpunu sigurnost 6 zračnih jastuka, aktivni oslonac za nogu vozača, sklopivi stup upravljača i ojačan prostor za putnike. Jer, jedino važnije od sigurnosti vozila, jest sigurnost njegovih putnika.

ESP

Svaki Novi Peugeot 208 opremljen je ESP sustavom posljednje generacije. On se sastoji od ASR sustava protiv proklizavanja kotača, CDS sustava kontrole stabilnosti, AFU sustava pomoći pri naglom kočenju i REF sustava elektronske raspodjele sile kočenja.

Prednji i stražnji parkirni senzori

Nezamjenjiva pomoć prilikom parkiranja, posredstvom centralnog ekrana i zvučnika sustav upozorava na udaljenost od prepreka i tako olakšava manevriranje u skučenim prostorima. Dostupan je u izvedbi sa senzorima na stražnjem, odnosno prednjem i stražnjem dijelu vozila.