NOVI PEUGEOT 308 - HRVATSKI AUTOMOBIL 2022. GODINE

Peugeot 308
308

Ekspertni tim Prometni stručnjaci, sastavljen od istaknutih pojedinaca iz cestovnog prometa, proglasio je novi Peugeot 308 za ''Hrvatski automobil 2022. godine'' te najbolji izbor po kriteriju hrvatskog tržišta.

Peugeot 308 je u tržišno najzanimljivijem C-segmentu ponudio optimalan spoj dizajna, funkcionalnosti, sigurnosti i ekologičnosti. Napredni pogoni, informacijska povezivost, kvalitetna izvedba te očekivano povoljan omjer plaćenog i dobivenog čine ga najboljim novitetom na hrvatskom tržištu u 2022., izjavio je prof.dr.sc. Željko Marušić, voditelj ekspertnog tima Prometni stručnjaci. Nagradu je primio Dragutin Gotal, direktor marke Peugeot.

Novi Peugeot 308 je u krugu finalista za najvažniju nagradu u automobilskoj industriji, ''Car of the Year 2022'', potvrđujući da je riječ o iznimnom automobilu. Novi Peugeot 308 donosi novosti u ponudi hatchbacka i karavana C segmenta. Krasi ga novi logotip te zavodi oštrim linijama i privlačnim dizajnom. U privlačan dizajn utkan je identitet marke Peugeot, s uspravnim LED svjetlima sprijeda i tri svjetleće linije straga. Novi Peugeot 308 osvaja dinamičnim svojstvima, visokom tehnologijom, učinkovitošću i naprednom nosećom strukturom te je prostranošću u vrhu klase. 

Inovativni i-Cockpit® (kompaktni upravljač, digitalna instrumentna ploča u visini očiju, središnji zaslon osjetljiv na dodir s tipkama koje se mogu prilagoditi) i sustavi za pomoć u vožnji tehnološki su najnovije generacije. Već od starta novi Peugeot 308 nudi dva plug-in hibridna pogona te mogućnost izbora između naprednih motora s unutarnjim izgaranjem i električno dopunjujućih hibridnih pogona. Uskoro će imati i potpuno električnu izvedbu. Novi Peugeot 308, Hrvatski automobil 2022. godine, na hrvatsko tržište stiže u ožujku 2022.