SUSTAVI POMOĆI U VOŽNJI

/image/92/4/header.9924.jpg
/image/92/4/header.9924.jpg

Uživajte u iznimnom iskustvu vožnje zahvaljujući Peugeot tehnologijama koje vam pomažu u vožnji i donose više sigurnosti, udobnosti i efikasnosti.

PEUGEOT i-Cockpit

/image/93/6/i-cockpit.9936.jpg

PEUGEOT i-Cockpit mijenja arhitekturu položaja vozača kako bi pružio posve novo iskustvo vožnje. Dizajniran da zadovolji posebno zahtjevan skup specifikacija, nudi intuitivan pristup svim funkcijama.

Kompaktni volan donosi bolje prianjanje i direktnije upravljanje za bolju užitak u vožnji. Zahvaljujući Head-Up Displeju, vozači imaju pristup svim osnovnim informacijama o vožnji bez potrebe da odmaknu pogled s ceste. Nova središnja konzola i veliki 9,7 "zaslon osjetljiv na dodir stvaraju čisto i prostrano okružje.

Sa manje tipaka nego ikad i materijalima vrhunske kvalitete, PEUGEOT i-Cockpit ima izgled koji je jedinstven i bez presedana u automobilskoj industriji - osebujan, odmah prepoznatljiv stil koji je osvojio najatraktivnija nagradu za unutrašnjost na 29. Festivalu Automobile International, u 2013.

/image/93/7/peugeot_3008_2013_024_fr.9937.jpg

HEAD-UP DISPLEJ

Head-Up Displej daje vam pristup svim osnovnim informacijama o vožnji bez potrebe da odmaknete pogled s ceste. Ključni podaci su projecirani u boji neposredno u vašem vidnom polju, kako biste bili trajno informirani o brzini, udaljenosti od drugih vozila i postavkama tempomata i limitatora brzine te sustava navigacije.

/image/93/8/peugeot_208_2014_122_fr.9938.jpg

POMOĆ PRI PARKIRANJU

Sustavi za pomoć pri parkiranju olakšavaju vaše parkiranja - od paralelnog parkiranja pa sve do parkirnih mjesta u garažama.

S ultrazvučnim senzorima sprijeda i straga, a na obje strane, sustrav za pomoć pri parkiranju vrši procjenu veličine parkirnih mjesta, izračunava idealnu putanju, preuzima upravljanje i pruža vizualni i audio informacije o raspoloživom prostoru.

U međuvremenu, kontrolirate ubrzanje i kočenje, odabir stupnja prijenosa i rad spojek (ako vozilo ima ručni mjenjač). A ako želite da vratite kontrolu nad upravljačem, to možete učiniti u bilo kojem trenutku, jednostavno uhvatite volan.

HILL ASSIST

i

Sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici omogućuje pokretanje vozila bez da ono klizne unazad.

Kada ste na uzbrdici većoj od 3%, sustav za pomoć pri kretanju automatski aktivira kočnice (na otprilike 2 sekunde) kako bi vam omogućio da prebacite nogu s papučice kočnice na pedalu gasa.

PROČIŠĆIVAČ ZRAKA U KABINI

/image/94/0/508_1407pc217.9940.jpg

Razvijena posebno za koncept EXALT, Pure Blue tehnologija jamči maksimalnu udobnost za sve putnike. Kad automobil miruje ili je prazan, Pure Blue čisti kabinu baktericidima i fungicidima.

Kada se kreće, aktivni filter tretira zrak prije nego što uđete u kabinu, uklanja hlapljive organske spojeve i sitne čestice. Tako putnici mogu uvijek biti sigurni u svježoj, čistoj atmosferi za vrijeme putovanja, bez obzira na okolnosti.

TEMPOMAT

Tempomat omogućuje automatsko održavajne željene brzine, bez intervencije vozača što vožnju čini jednostavnijom i udobnijom te manje zamornom za vozača.

GRIP CONTROL SUSTAV

/image/94/1/peugeot_par_2013_059_fr.9941.jpg
/image/94/2/peugeot_3008_2013_019_fr.9942.jpg

Uz protiv kontrole proklizavanja te gume za snijeg i blato, Grip Control sustav daje poboljšano prijanjanje vozila u svakoj situaciji.

Komanda na centralnoj konzoli omogućuje vam da odaberete način koji najbolje odgovara terenu kojim se vozite, bilo da je riječ o snijegu, blatu ili pijesku. Vaš PEUGEOT će se prilagoditi tipu terena koji ste odabrali, omogućujući vam da vozite sigurnije i s više samopouzdanja.

ACTIVE CITY BREAK

i

Active City Brake je tehnologija automatskog kočenja u gradskoj vožnji koristi laserski senzor kako bi detektirala prepreku ispred vozila koja predstavlja potencijalnu opasnost od sudara. Aktivna na brzinama manjim od 30 km/h, Active City Brake može automatski aktivirati maksimalno kočenje kako bi izbjegao sudar ili umanjio njegove posljedice smanjenjem brzine udara.

DISTANCE ALERT

Kako bi vam pomogao u održavanju sigurne udaljenosti u svim vremenima, Distance Alert® sustav vam na zaslonu Head Up Displeja prikazuje koliko ste blizu vozilu ispred vas. Možete podesiti minimalnu udaljenost kako bi vas sustav mogao putem vizualnog signala upozoriti da se ne približavate više.

/image/40/8/peugeot-308-2013-100-fr.66408.jpg

SUSTAV ZA NADZOR MRTVOG KUTA

Zahvaljujući senzorima koji se nalaze na prednjim i stražnjim odbojnicima vašeg vozila, sustav za nadzor mrtvog kuta osigurava pravovremeno upozorenje ako drugo vozilo uđe u slijepu točku dok je automobil u pokretu. Potencijalnu opasnost sustav indicira paljenjem svjetlosnog signala na vanjskim zrcalima ili unutar vozila.

/image/41/0/peugeot-travel-2016-143-fr.66410.jpg

SUSTAV UPOZORENJA NA NAPUŠTANJE VOZNE TRAKE

Pri brzini većoj od 80 km / h, pri napuštanju vozne trake sustav upozorenja obavještava vozača kad god automobil slučajno izađe iz svoje trake.

Ako automobil skreće izvan vozne trake, vozač je odmah upozoren pomoću vibracija na lijevoj ili desnoj strani sjedalo vozača, ovisno o smjeru u kojem je vozilo je skrenula s puta. To omogućuje vozaču da ispravi vozilo i vrati ga nazad u voznu traku.

Temelj ove patentirane tehnologije je šest infracrvenih senzora sposobnih za identifikaciju oznake (kontinuirana linija) na površini cesta i autocesta. Ova tehnologije posebno je korisna u slučaju umora vozača.

LIMITATOR BRZINE

Limitator brzine omogućuje postavljanje maksimalne brzine za vaše vozilo. Ukoliko dođete do te brzine tijekom vožnje sustav će automatski ograničiti snagu motora, čime se ograničava daljnje ubrzanje i pomaže vam zadržati se u zadanom limitu.