PEUGEOT 9x8 NAJLJEPŠI HIPERAUTOMOBIL

Peugeot 9x8

PEUGEOT 9X8

Najljepši hiperautomobil godine

PEUGEOT 9X8 osvojio je „Nagradu za najljepši hiperautomobil godine” na 37. izdanju Međunarodnog festivala automobila

Hiperautomobil PEUGEOT 9X8, predstavljen u srpnju 2021., osvojio je članove žirija Međunarodnog festivala automobila i zaljubljenike u automobilski dizajn: „Vrlo sam ponosan na ovu nagradu koja je priznanje radu timova za dizajn i odjelu Peugeot Sport koji su surađivali na tom projektu”, izjavio je Matthias Hossann, direktor dizajna marke PEUGEOT, „kvaliteta suradnje s timom Peugeot Sport bila je izuzetna i u tehničkom pogledu i u smislu suradnje timova”.

PEUGEOT 9X8, trkaći automobil najnovije generacije, koji bi trebao debitirati 2022. na FIA-inu Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC), preuzima sva suvremena estetska obilježja svojstvena marki PEUGEOT: mačkasti izgled, fluidne linije koje ističu njegov sportski karakter, bokove uglađenog i strukturiranog dizajna, ali i svjetlosne potpise u obliku tri linije koje podsjećaju na kandžu lava. Zahvaljujući svojoj istančanosti i profinjenosti PEUGEOT 9X8 pobuđuje emocije i utjelovljuje brzinu. PEUGEOT 9X8 već predstavlja jedinstveno postignuće, estetsku i tehničku revoluciju i veliki pothvat u svijetu dizajna.

Kabina vozila PEUGEOT 9X8, prepoznatljiv pokazatelj znanja i umijeća marke PEUGEOT u području dizajna, preuzima koncept sustava i-Cockpit svojstven Marki Peugeot. Kao i u razvoju serijskog vozila, izuzetna pažnja jednako se posvetila dizajnu unutarnjeg i vanjskog izgleda. Kokpit modela PEUGEOT 9X8 u potpunosti je izrađen kako bi vozačima omogućio ergonomičnije i intuitivnije iskustvo vožnje.

Nagrade na Međunarodnom festivalu automobila svake se godine dodjeljuju za najljepša ostvarenja u automobilskoj industriji. Arhitekt Jean-Michel Wilmotte predsjednik je žirija koji čine stručnjaci iz svijeta automobila, mode, kulture, dizajna i medija.