PRESKOČI NA SADRŽAJ
Potvrda proizvođača

POTVRDA PROIZVOĐAČA

 

Potvrda proizvođača službeni je dokument potreban za registraciju vozila u Francuskoj ili inozemstvu. Samo proizvođač ovlašten je izdati ovaj dokument (izvornik i duplikat).


Od ponedjeljka, 16.03.2020. sve dokumente za izdavanje potvrde proizvođača i samo njezino izdavanje radimo isključivo elektroničkim putem.

Mail na koji nam možete poslati podatke je:

PEUGEOT: postprodaja-peugeot@p-automobil-import.hr 

Peugeot homologacija i potvrda proizvođača

STELLANTIS Grupa, PEUGEOT matična tvrtka, nudi vam jedinstvenu stranicu na kojoj možete dobiti potrebne dokumente (ili duplikate) za registraciju ili ponovnu registraciju svojeg vozila. Ova jasna i pristupačna stranica namijenjena je osobama u dolje opisanim situacijama. To posebno uključuje uvoz ili izvoz vozila ili odobrenje za njegovu preinaku.

Imate vozilo registrirano u Francuskoj koje želite izvesti izvan Europske unije (EU) ili u francuski prekomorski teritorij (TOM).

Morate dobiti potvrdu proizvođača o podrijetlu. Imajte na umu da ovaj dokument ne dopušta registraciju vozila u prefekturi.

 

Imate vozilo registrirano u Francuskoj koje želite modificirati ili koje je preinačeno ili opremljeno u radionici.

Kada kontaktirate DRIEE (Regionalna i međuresorna uprava za okoliš i energiju) ili DREAL (Regionalna uprava za okoliš, planiranje i stanovanje) za odobrenje jednog vozila („réception à titre isolé“), od vas se traži pisano ovlaštenje PEUGEOT-a za modificiranje vozila i kopija potvrde o sukladnosti ili  „opisna obavijest“ ili „barré rouge“ dokument  osnovnog vozila (isključujući modifikacije).  PEUGEOT zadržava pravo odlučiti hoće li ili ne izdati odobrenje za izmjene. Stoga je preporučljivo svoje planove preinaka podnijeti PEUGEOT-u prije nego što ih provedete. Imajte na umu da ovi dokumenti ne dopuštaju registraciju vozila u prefekturi, već dobivanje jedinstvenog odobrenja za vozilo.

Želite modificirati službeni automobil koji je izvedeni PV („dérivé VP“) registriran u Francuskoj u privatno vozilo. Izvedeni PV je vozilo izvedeno iz osobnog vozila (PV).

To znači da se radi o normalnom vozilu, poput 208, koje je modificirano. Često su stražnja sjedala uklonjena tako da su ostala samo dva prednja sjedala. U potvrdi o registraciji vozila izvedenog PV-a, „DERIV VP“ može se pronaći pod oznakom J.3. Izvedeni PV moguće je transformirati natrag u osobno vozilo tako da se, npr., ponovno postave sjedala. Obratite se servisu za vlasnike kod člana PEUGEOT mreže kako biste dobili procedure koje je potrebno slijediti.