PRESKOČI NA SADRŽAJ
Posebne ponuda - servis i rezervni dijelovi

Set razvoda

Zupčasti remen sinkronizira kretanje klipova i ventila. Puknuti zupčasti remen uzrokuje trenutnu veliku štetu, a ponekad i potpuni kvar motora.
Održavanje u dobrom stanju i optimalnoj napetosti pomoću natezača i valjaka uključenih u set razvoda pomaže u sprječavanju velikih troškova.
 
  • Sastavni dijelovi seta razvoda trpe neprekidno opterećenje od strane motora i prirodno je da se s povećanjem broja prijeđenih kilometara troše. 
  • Klimatski uvjeti također mogu utjecati na prijevremenu istrošenost.
  • Curenje pumpe vode i istjecanje rashladne tekućine mogu značajno smanjiti životni vijek remena razvoda.
  • Provjerite ima li zvukova ili vibracija pri pokretanju, u praznom hodu ili pri ubrzavanju, što će pomoći u prepoznavanju greške u sustavu razvoda.

 

PREPORUKE PEUGEOT ODRŽAVANJA 

Ne postoji siguran način za mjerenje razine istrošenosti seta razvoda, zbog čega je tako važno pridržavati se preporuka proizvođača kako bi se zaštitio motor,
čak i ako je kilometraža vozila manja od preporučenih intervala zamjene jer se njegovi sastavni dijelovi (osobito sintetički materijali na bazi gume i tekstil)
s vremenom razgrađuju. Pogledajte raspored servisiranja vozila kako biste saznali je li vrijeme za zamjenu seta razvoda.

 

PEUGEOT VAS SAVJETUJE 

Zamjena kompleta razvodnog mehanizma čuva radni vijek motora. Kada mijenjate set razvoda, zamijenite i pumpu vode.
Njihova istovremena zamjena doprinosi produljenju životnog vijeka cijelog seta razvoda, čime se izbjegavaju dodatni zahvati.
Pogotovo jer blizina ta dva dijela omogućava samo jedno rastavljanje i skidanje, čime se smanjuju troškovi zahvata.

 

Do 30.3.2024. članovi programa vjernosti PEUGEOT ZAUVIJEK dobivaju 30% popusta na originalne ili eurorepar setove razvoda kao i njihove sastavne dijelove.
Učlanite se kod Vašeg ovlaštenog servisa i odmah iskoristite priliku.