/image/35/7/peugeot_5008_header.33357.jpg
/image/35/7/peugeot_5008_header.33357.jpg

SIGURNOST

S cijelom obitelji na putovanju, sigurnost je primarna. Peugeot 5008 opremljen je sigurnosnim sustavima posljednje generacije, kako bi se najbolje brinuo o vama i vašim putnicima.

ZRAČNI JASTUCI ZA SVE PUTNIKE

Putnici su u novom 5008 zaštićeni bez obzira na red u kojem sjede, čak i u slučaju opcionalnih sjedala u 3. redu.
Sustav se sastoji od 6 zračnih jastuka, 2 frontalna s mogučnošću deaktivacije jastuka ispred suvozača, 2 bočna zračna jastuka sprijeda, te dvije zračne zavjese koje prekrivaju sva 3 reda sjedala.

TEMPOMAT I LIMITATOR BRZINE

/image/35/8/regulateur-de-vitesse-600x400.33358.jpg

Regulator i limitator brzine omogućuje automatsko održavanje stalne brzine kretanja, što vožnju na autocesti čini lakšom, odnosno omogućava ograničenje brzine vozila na unaprijed zadanu vrijednost.

INTELIGENTNA KONTROLA PROKLIZAVANJA

Nova generacija sustava kontrole proklizavanja pruža bolje performanse prilikom kretanja na cestama prekrivenim snjegom i ledom. Omogućava bolje pokretanje vozila i kontrolu putanje.

ELEKTRIČNA RUČNA KOČNICA & HILL ASSIST

Novi Peugeot 5008  serijski je opremljen sa električnom ručnom kočnicom koja se automatski aktivira prilikom gašenja motora. Uz to, funkcija Hill Assist olakšava kretanje na uzbrdici automatski onemogućavajući klizanje vozila unazad.

ALARM

/image/35/6/alarme-anti-intrusion-1920x1080.33356.jpg

Alarm osigurava zaštitu unutrašnjosti Peugeot a 5008 od neovlaštenog ulaza i krađe.

ESP

Kako bi u svakoj situaciji održao kontrolu i ravnotežu optimalnima, a vaš užitak vožnje neupitnim,  Peugeot 5008 serijski je opremljen sustavom dinamičke stabilnosti koji ujedinjuje :
•    ABS sustav sprječavanja blokade kotača u slučaju prisilnog kočenja kontrolira putanju vozila
•    Sustav elektronske raspodjele kočenja djeluje na svaki kotač pojedinačno, a posebno je učinkovit prilikom kočenja u zavoju
•    Poseban pomoćni sustav, koji povećava snagu kočenja u slučaju nužde.
Poseban program za dinamičku kontrolu stabilnosti  ESP (Electronic Stability Program) ovim trima prethodnim funkcijama dodaje još i sustav protiv proklizavanja (ASR) i dinamičku kontrolu stabilnosti (CDS), koja u slučaju proklizavanja vozila (u okvirima zakona fizike) vozilo vraća u njegovu prvotnu putanju.

SIGURNOSNI POJASEVI

Prednji sigurnosni pojasevi opremljeni su pirotehničkim zatezačima i limitatorom sile. Ostala sjedala opremljena su sigurnosnim pojasevima u tri točke, s limitatorom sile i alarmom za nevezivanje.
Kako bi čim lakše ugradili dječju sjedalicu, tri sjedala u drugom redu opremljena su ISOFIX sustavom.

ZAŠTITA DJECE

Svoj obiteljski karakter 5008 opravdava i posebnim sustavima koji se brinu o njihovoj sigurnosti u svakodnevnom prometu. U vozilima opremljenim sekvencijalnim električnim podizanjem prozora na stražnjim vratima, iste je moguće jednostavno deaktivirati sa mjesta vozača.

DISTANCE ALERT

/image/35/5/peugeot_3008mv_affichage-tete-haute-1920x1080b.33355.jpg

Distance Alert®i,pomoćni sustav za praćenje udaljenosti između vozila, konstantno prati položaj vozila ispred i prikazuje vremensku udaljenost između vozila. Uz prekidače na centralnoj konzoli, lako je namjestiti i pri kojoj se udaljenosti oglašava vizualno upozorenje na premalu udaljenost do vozila ispred.