SUV u sasvim novom svjetlu

Naziv ostaje isti, ali koncept je u potpunosti jedinstven: novi PEUGEOT 5008 osvaja novo područje – područje velikih SUV-ova sa sedam mjesta u segmentu C. Na tom obećavajućem tržištu, koncept novog SUV PEUGEOT 5008 donosi trostruki izazov:

  • nastaviti razvoj Marke i podići je u viši cjenovni razred

  • postati vozilo prisutno na svjetskoj razini i ostvariti međunarodni uspjeh

  • postati vodeće vozilo segmentu velikih SUV-ova sa sedam mjesta u segmentu C.

Novi PEUGEOT i-Cockpit® – više od kabine!

U unutrašnjosti se nalazi PEUGEOT i-Cockpit® najnovije generacije, taj inovativni, gotovo futuristički koncept putnike u vozilu odvodi u originalan i visokokvalitetni svijet pun iznenađenja. Osim kompaktnog upravljača i velikog dodirnog zaslona od 8", novi PEUGEOT i-Cockpit® serijski nudi i izvanredni digitalni prikaz u visini očiju visoke razlučivosti, do 12,3" s animacijama i zadivljujućim izgledom.

Još funkcionalnija prostrana unutrašnjost

Osim toga, novi SUV PEUGEOT 5008 s međuosovinskim razmakom od 2,84 m nameće se kao najprostraniji SUV u segmentu C! Ukupna duljina vozila (4,64 m) i dalje je uravnotežena. Iako je 19 cm veći od novog SUV PEUGEOT 3008 i 11 cm od prethodnog modela 5008, vanjske dimenzije novog SUV PEUGEOTA 5008 i dalje su jedne od najkompaktnijih među vozilima velikog obujma u segmentu C. Ta dodatna duljina pogoduje unutarnjoj prostranosti, čime je optimirana učinkovitost konstrukcije. Novi PEUGEOT 5008 zasigurno je SUV, ali je inovativan zahvaljujući jedinstvenoj konfiguraciji na tržištu koja obuhvaća:

  • tri zasebna jednaka sjedala koja su podesiva po duljini i nagibu te sklopiva sjedala u drugom redu

  • dva zasebna i sklopiva sjedala u trećem redu koja se mogu izvaditi

  • najveći obujam prtljažnika u kategoriji sa 780 dm3 prema normi VDA 210 (1060 l)

Novi SUV PEUGEOT 5008 također nudi mogućnost sklapanja prednjeg suvozačevog sjedala (utovar predmeta duljine do 3,20 m) te ima i poklopac prtljažnika s funkcijom pristupa bez ruku.

SUV koji se ističe vanjskim dizajnom

Već je na prvi pogled jasno: novi PEUGEOT 5008 je SUV! Ima sva obilježja SUV-a: dug i vodoravan poklopac motora, okomit prednji kraj, podignutu bočnu liniju karoserije... Zanosan, snažan i upečatljiv dizajn. Zahvaljujući jednakoj visini (1,64 m s krovnim nosačima) krasi ga vitka i vrlo dinamična silueta. Sprijeda se nalazi jedinstvena maska s kromiranim krilcima, dok se straga ističe sjajna crna letvica i LED svjetla opalnoga sjaja u obliku linija koje su svojstvene identitetu najnovije generacije SUV-ova Marke.

Užitak u vožnji i putovanju

Novi SUV PEUGEOT 5008 s modelima PEUGEOT 308 i 3008 dijeli platformu EMP2 i najnoviji motor Euro 6.1. Na tom su tržištu sve izvedbe motora, bilo benzinske ili dizelske, Best in Class u pripadajućim kategorijama snage! Emisija CO2 tako iznosi od 115 g/km za gamu benzinskih motora i već od 105 g/km za gamu dizelskih motora.

Taj novi PEUGEOT pravi je poziv na putovanje uz izvrsnu zvučnu izolaciju i brojnu opremu za udobnost: pneumatski masažni sustav s osam masažnih točaka na prednjim sjedalima, sustav Hi-Fi Premium FOCAL®, panoramski krovni otvor itd. Svojim putnicima također nudi najbolju stalnu povezanost zahvaljujući funkciji Mirror Screen i navigacijski sustav 3D (TomTom® Traffic).

Novi SUV PEUGEOT 5008 odlikuje se čitavim nizom sigurnosne opreme (Advanced Driver Assistance Systems) u seriji ili u opciji ovisno o zemlji: Advanced Grip Control s jedinstvenom funkcijom Hill Assist Descent Control (pomoć pri pokretanju na kosini s funkcijom Descent Control), Automatsko kočenje u nuždi, upozorenje na opasnost od sudara, aktivno upozorenje za nenamjerno prelaženje crte, sustav upozorenja na nepažnju vozača, automatsko uključivanje dugih svjetala, prepoznavanje prometnih znakova i upozorenja na ograničenje brzine, prilagodljivi regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje (s automatskim mjenjačem), aktivni sustav za nadzor mrtvog kuta, Park Assist i Visio Park (360°).

Očaravajuća gama i francuska proizvodnja

Gama je dostupna u pet razina opreme: tri razine komercijalne opreme (Access, Active i Allure) te opremi GT Line i opremi GT. Ta je oprema za novi SUV PEUGEOT 5008 savršeno usklađena sa strategijom koju je Marka razvijala posljednjih deset godina.

Proizveden u tvornici u Rennesu (u Francuskoj), novi SUV PEUGEOT 5008 prvi će puta biti predstavljen javnosti na Pariškom salonu automobila 2016., a njegova međunarodna prodaja započet će u proljeće 2017.