EFIKASNOST

/image/92/4/header.9924.jpg
/image/92/4/header.9924.jpg

One of PEUGEOT's primary concerns as a car manufacturer is its commitment to environmental conservation, which for us goes hand in hand with driving enjoyment. The PEUGEOT engineers and designers have risen to the challenge, coming up with a whole range.

PureTech MOTORI

/image/94/5/1_2lpuretech_1408tech002bis.9945.jpg

Modularan i kompaktan, živahan i moćan, ovaj trocilindarski motor esencija je tehnologije učinkovitosti. Uz vozna  svojstva među najboljima na tržištu nudi i visoku elastičnost te odličnu kombinaciju snage i potrošnje goriva. Kompaktnih dimenzija i male mase, uz uporabu inovativnih materijala, ovaj novi motor otvara novu dimenziju efikasnosti uz  zadržavanje visoke pouzdanosti kakva krasi osjetno veće i teže motore. Pružajući visoku snagu i zadovoljstvo u vožnji, ovaj motor donosi 21% uštedu u potrošnji goriva i emisiji CO2.

BlueHDi MOTORI

Jedna od novih tehnologija Peugeota 308 nova je generacija BlueHDi motora koji udovoljavaju Euro 6 normama. Zahvaljujući novoj SCR (Selective Catalytic Reduction) tehnologiji i FAP filtru, BlueHDi dramatično smanjuje emisiju NOx, preko 90%, kako bi optimizirao emisiju CO2, potrošnju goriva i eliminirao 99.9% emisije čestica čađe.

EAT6 AUTOMATIC GEARBOX

/image/94/7/eat6_1408tech001bis.9947.jpg
/image/94/8/308sw_1401pc066.9948.jpg

Novi automatski mjenjač sa 6 brzina, EAT6, uz Quickshift tehnologiju omogućuje još brže izmjene brzina za fluidniju i udobniju vožnju. Pored više dinamike, zahvaljujući smanjenju rotirajućih masa, ovaj mjenjač donosi i još više efikasnosti, uz još bolju uštedu goriva i smanjenje emisije CO2.

STOP & START

Uz integraciju Stop&Start tehnologije značajno je smanjena potrošnja goriva u gradskoj vožnji, dok je daljnji napredak osiguran novom generacijom EURO 6 benzinskih i dizel motora.

SMANJENA MASA VOZILA

Pozdravite se s viškom težine! Za najnovije modele, PEUGEOT je posvetio svoju punu pažnju na zadatak smanjenja mase svojih automobila kako bi oni bili  lakši i kompaktniji. Svaki novi element, svaka tehnologija koja se koristi, svaka pojedinačna komponenta - sve je pažljivo zamišljeno da doprinesu smanjenju masu vozila.

Krajnji rezultat je smanjenje ukupne mase koja pomaže zadržati potrošnju goriva i emisiju CO2 čvrsto pod kontrolom - ali bez kompromisa u sigurnosti ili performansama.

HYbrid Air

/image/95/3/208hybridfe_1302cgi002.9953.jpg

ybrid Air je novi hibridni pogon koji kombinira najnoviju generaciju 3-cilindarskog benzinskog motora s komprimiranim zrakom.

Inteligentan i inovativan, Hybrid Air prilagođava se vašem stilu vožnje. Doista, ovisno o situaciji i kako vozite, motor automatski bira najprikladniji način rada: komprimirani zrak (nula emisija), benzinski ili u kombinaciji.

Kada se vozite u gradu, način komprimiranog zraka je aktivan 80% vremena. Na otvorenoj cesti ili autocesti, s druge strane, vozilo će više koristiti benzinski motor.

Ova tehnologija jamči radikalno smanjenje potrošnje goriva i emisija CO2, i predstavlja prekretnicu na putu ka automobilu koji troši 2.0l / 100 km.

ELEKTRIČNA VOZILA

/image/95/4/ion_2010_041_fr.9954.jpg

Zvuk kotrljanja kotača jedini je utjecaj na okoliš novog Partnera Electric. Pogonjen električnim motorom snage 67 KS te trenutačno dostupnih 200 Nm okretnog momenta, Partner Electric donosi odlična ubrzanja u gradskoj vožnji. Dva seta litij-ionskih baterija smještena su u podnici vozila što rezultira identičnom zapreminom tovarnog prostora kao i u klasičnom modelu. Uz 3,3 ili 3,7 m3 zapremine, ovisno o izvedbi, tu je i nosivost od 685 kg.
Autonomija iznosi 170 km što je i više nego dovoljno za svakodnevne gradske dostave. Uz regenerativno punjenje baterija tijekom vožnje, Partner ima mogućnost i brzog punjenja uz poseban punjač koji omogućuje postizanje 80% kapaciteta za svega 30 minuta ili potpuno punjenje na klasičnoj utičnici za 8 sati i 30 minuta. Prosječna potrošnja tako je izmjerena na 17,7 kWh na 100 km što predstavlja trošak od svega 15 kuna, ovisno o kretanju cijena električne energije, što novi Partner
Electric čini iznimno isplativim rješenjem za urbanu dostavu. Uz to, Partner Electric porezno je priznat i pruža mogućnost odbitka PDV-a.

FILTER ČESTICA

FAP (filtar čestica) je Peugeotovo  rješenje za rješavanje emisije čestica u dizel motorima. Praktički svi HDi motori dolaze opremljena s ovom tehnologijom.

FAP filter je samoodržavajući. On tretira plinova nastalih izgaranjem dizelskog goriva i uklanja do 99,9% svih emisija čestica, bez obzira na veličinu čestica i operativnog stanja vozila.

Postoje dvije faze u procesu: prvi, čestice su uhvaćene u poroznom filteru napravljenom od silicijeva karbida. Nakon nekoliko stotina kilometara, pokreće se faza regeneracije, u kojem su čestice spaljuju na vrlo visokoj temperaturi. Proces je potpuno automatski.