SUSTAVI POMOĆI U VOŽNJI

/image/04/6/suv-campaign-motability-banner.613046.jpg
TEHNOLOGIJA

SUSTAVI POMOĆI U VOŽNJI

Uživajte u iznimnom iskustvu vožnje zahvaljujući Peugeot tehnologijama koje Vam pomažu u vožnji i donose više sigurnosti, udobnosti i efikasnosti.

SUSTAV GRIP CONTROL®

Zajedno s gumama za snijeg i blato i sustavom protiv proklizavanja, Grip Control sustav daje poboljšano prijanjanje vozila u svakoj situaciji. Komanda na centralnoj konzoli omogućuje Vam da odaberete način koji najbolje odgovara terenu kojim se vozite, bilo da je riječ o snijegu, blatu ili pijesku. Vaš PEUGEOT će se prilagoditi tipu terena koji ste odabrali, omogućujući Vam da vozite sigurnije i s više samopouzdanja.

ACTIVE CITY BRAKE*

Active City Brake:

Active City Brake je tehnologija automatskog kočenja u gradskoj vožnji koristi laserski senzor kako bi detektirala prepreku ispred vozila koja predstavlja potencijalnu opasnost od sudara. Aktivna na brzinama manjim od 30 km/h, Active City Brake može automatski aktivirati maksimalno kočenje kako bi izbjegao sudar ili umanjio njegove posljedice smanjenjem brzine udara

 Distance Alert:

Kako bi vam pomogao u održavanju sigurne udaljenosti u svim vremenima, Distance Alert® sustav vam na zaslonu Head Up Displeja prikazuje koliko ste blizu vozilu ispred vas. Možete podesiti minimalnu udaljenost kako bi vas sustav mogao putem vizualnog signala upozoriti da se ne približavate više.

POMOĆ PRI PARKIRANJU

Sustavi za pomoć pri parkiranju olakšavaju Vaše parkiranje - vakodnevno garažno pa sve do bočnih parkiranja na uskim prostorima. Pomoću ultrazvučnih senzora sprijeda i straga, sustav za pomoć pri parkiranju vrši procjenu veličine parkirnih mjesta, izračunava idealnu putanju, preuzima upravljanje i pruža vizualne i audio informacije o raspoloživom prostoru. Tijekom parkiranja kontrolirate ubrzanje i kočenje, odabir stupnja prijenosa i rad spojke (ako vozilo ima ručni mjenjač). Ukoliko želite vratiti kontrolu nad upravljačem, to možete učiniti u bilo kojem trenutku, jednostavno uhvatite volan.

SUSTAV UPOZORENJA NAPUŠTANJA VOZNE TRAKE

/image/04/9/lane-keeping-tech.112728.19.613049.jpg

Pri brzini većoj od 80 km / h, pri napuštanju vozne trake sustav upozorenja obavještava vozača kada automobil slučajno izađe iz svoje trake.

  • Ukoliko automobil skreće izvan vozne trake vozač je odmah upozoren pomoću vibracija na lijevoj ili desnoj strani sjedalo vozača, ovisno o smjeru u kojem je vozilo skrenulo s puta. To omogućuva vozaču da ispravi vozilo i vrati ga nazad u voznu traku.
  • Temelj ove patentirane tehnologije je šest infracrvenih senzora sposobnih za identifikaciju oznake (kontinuirana linija) na površini cesta i autocesta. Ova tehnologije posebno je korisna u slučaju umora vozača.

UPOZORENJE NA NEPAŽNJU VOZAČA

/image/05/1/attaention-alert.112729.19.613051.jpg

Dvo-stupanjski sustav upozorenja na ne pažnju vozača uključuje:

  • Upozorenje na pažnju vozača 1(DAA1):
    Upozorenje će se aktivirati prvi puta nakon 2 sata vožnje brzinom većom od 60 km/h.
  • Upozorenje na pažnju vozača 3(DAA3):
    Drugi tip upozorenja povezan je s kamerom na vjetrobranskom staklu koja motri promet te poziciju vozača u voznoj traci.

Potrebno je napraviti pauzu prilikom dugih vožnji, a ako vozač ne postupi prema preporuci, upozorenje se ponavlja svaki sat do zaustavljanja vozila. Sustav se reinicijalizira ako se zadovolji jedan od sljedećih uvjeta:
- uz pokrenut motor, vozilo je zaustavljeno duže od 15 minuta,
- kontakt je prekinut nekoliko minuta,
- sigurnosni pojas vozača je otkopčan i njegova vrata su otvorena.
S pomoću kamere na gornjem dijelu vjetrobrana, sustav procjenjuje budnost vozača i utvrđuje odstupanja od putanje u odnosu na oznake na kolniku.

SUSTAV ZA NADZOR MRTVOG KUTA

/image/05/0/blind-spot1.112732.19.613050.jpg

Zahvaljujući senzorima koji se nalaze na prednjim i stražnjim odbojnicima vašeg vozila, sustav za nadzor mrtvog kuta osigurava pravovremeno upozorenje ako drugo vozilo uđe u slijepu točku dok je automobil u pokretu. Potencijalnu opasnost sustav indicira paljenjem svjetlosnog signala na vanjskim zrcalima ili unutar vozila .